Vakuum-pakovanja garantuju čuvanje kafe od uticaja kiseonika, vlage i drugih elemenata iz okruženja.

Nema ništa lepše od mirisa sveže mlevene kafe koji se širi prostorijom, zar ne? To je onaj intenzivni miris koji nas omami kada otvaramo vakuum pakovanje, na putu do naše savršene šoljice kafe.

Kada je reč o proizvodnji kafe, pažljivo se biraju najkvalitetnija zrna, jer jedino takva zrna su dostojna da budu deo blenda Franck mlevene kafe. Franck stručnjaci veoma pažljivo određuju parametre prženja kafe, poput temperature i dužine trajanja prženja, jer svaka sorta kafe ima neke svoje specifične, zavodljive note arome koje mogu da se pobude samo ako se proces prženja dovede do savršenstva. To savršenstvo je potrebno i zaštititi. Upravo se jedna od tajni što dužeg očuvanja svežine i arome najkvalitetnijih zrna kafe sadržanih u našim blendovima krije u procesu pakovanja u okruženju bez kiseonika i u izboru ambalaže koja pruža dobru barijeru.

Pakovanjem pod uticajem vakuma, osigurava se uklanjanje vazduha iz paketa, dok izborom odgovarajućeg materijala ambalaže sprečavamo uticaj spoljnih uslova na sam proizvod. Mlevena kafa se vakumira, a ona u zrnu se pakuje u kesice sa jednosmernim ventilom koji omogućava da gasovi nastali prženjem izlaze iz paketa, dok istovremeno ne dozvoljava ulazak vazduha.

Kada je reč o vakuum pakovanju, naša misija je da vam pružimo onaj jedinstveni, potpuni doživljaj kafe, koja će  protresti vaša čula i odvesti vas na najudaljenije, egzotične plantaže kafe.