O nama

Franck, kao jedan od najuspešnijih hrvatskih proizvođača i izvoznika prehrambenih proizvoda, počeo je da ispisuje svoju dugu istoriju i bogatu tradiciju pre više od 130 godina. Franckova priča seže u 1827. godinu, kada je mladi i ambiciozni nemački preduzetnik Johan H. Frank (Johann H. Franck) prvi put uspeo da lekovitu biljku cikoriju preradi u napitak od cikorije.

Zagrebačka fabrika je otvorena 1892. godine na tadašnjoj periferiji grada, u Vodovodnoj ulici, gde se i danas nalazi, a početak rada bio je osnovan upravo na ideji Johana Franka - prerađivati cikoriju u topli napitak. Istovremeno, na moslavačkim poljima je zasađena cikorija, a otkupna stanica s pogonom za sušenje ove plemenite biljke otvorena je u Bjelovaru 1900. godine. Od toga trenutka pa sve do danas, kompanija je širenjem na regionalna tržišta, zatim i kontinuiranim ulaganjem u proizvodnju, istraživanje, razvoj i inovacije postala simbol vizionarstva i preduzetničkoga duha.

Franck je danas tržišni lider kada se radi o kafi i čaju, s „hitovima“ poput Jubilarne kafe, Classic, Bonus, Superiore, Stretto i 125 YEARS EDITION espressa, Franck Cappuccina i Franckovih čajeva s bogatim asortimanom od preko 30 vrsta različitih ukusa vrhunskog kvaliteta. Uz glavne kategorije proizvoda, Franckov proizvodni katalog još uključuje napitke od cikorije i žitarica, začine, dodatke jelima i sastojke za kolače.

Kompanija je strateški usmerena na dalji razvoj, te održivi rast poslovanja u kategoriji toplih napitaka kroz kontinuirano ulaganje u proizvodnu izvrsnost i primenu naprednih tehnoloških rešenja, kao i razvoj inovativnih koncepata i proizvoda kojima uvodi nove trendove i doprinosi razvoju celokupnoga tržišta. Fokus je jasan: učvršćivanje postojeće liderske pozicije kroz inovacije, visoki standard kvaliteta proizvoda, sistemski rad na razvoju proizvodnog asortimana i brendova, čime se stvaraju pretpostavke za dalji iskorak u regionu i internacionalizaciju poslovanja.

Usmerenost na inovacije i dugoročnu održivost poslovanja

Franck sistemski ulaže u unapređivanje svojih proizvodnih kapaciteta i modernizaciju tehnoloških procesa u skladu s razvojem celokupne industrije i globalnim trendovima. Dosadašnjim uspešno realizovanim investicijama, kompanija je pokazala strateško razmišljanje i usmerenost na dugoročnu održivost poslovanja, pa s tim ciljem nastavlja da stvara prilike za snažniji regionalni iskorak.

Ujedno, posebna pažnja pridaje se istraživanju i razvoju zbog čega je Franck prepoznat kao inovator koji podiže lestvicu kvaliteta i definiše trendove na tržištu. Inovacije su u Francku oduvek bile u centru poslovanja. Sama kompanija je osnovana upravo na inovaciji Johana Franka, koji je uspeo cikoriju da preradi u napitak, a ovaj preduzetnički duh i kultura inovacija i danas predstavljaju glavnu pokretačku snagu Francka.

Zahvaljujući tome, kompanija doprinosi kontinuiranom razvoj baznih kategorija svojih proizvoda, ali i celokupnoga tržišta u skladu s potrošačkim trendovima i sklonostima. S tim ciljem aktivno deluje i u sklopu evropskih strukovnih organizacija i udruženja, poput International Coffee Partners, te inicijative „Kafa i klima“ (coffee&climate), kao i Tea and Herbal Infusions Europe, zajedno s ostalim evropskim proizvođačima i trgovcima kafom i čajem.

U Francku smo izuzetno ponosni na činjenicu da su generacije odrastale uz naše proizvode i da i danas, više od 130 godina od osnivanja fabrike, ime Franck znači garanciju za vrhunski kvalitet. To je vrednost na kojoj je kompanija izgrađena i predstavlja jednu od okosnica našeg poslovanja. Iza svakoga od naših proizvoda stoji velika predanost, rad i trud, bogato stručno znanje i iskustvo, odlično poznavanje tržišta i potrošača, te velika ulaganja u razvoj i inovacije. To vredno nasleđe kvaliteta danas uspešno spajamo s dinamikom modernog poslovanja, inovativnim pristupom i naprednim tehnološkim procesima.

Radimo sa stavom da potrošačima ne donosimo samo proizvode, već se trudimo da s njima podelimo svu našu ljubav i strast uložene u razvoj i plasman tih proizvoda na tržište. Trudimo se da im pružimo inspiraciju u šoljici naše kafe, trenutak čistog zadovoljstva i mira uz naš čaj i veselje s prijateljima uz naš cappuccino: vredne doživljaje i lepe uspomene uz celokupno bogatstvo ukusa, mirisa i aroma koji život čine lepšim.

OPŠTI PODACI

Sedište: Franck d.d., Vodovodna ulica 20, Zagreb
Osnovni kapital društva: 354.551.100,00 HRK
Registarski sud: Trgovački sud, Zagreb
MBS: 080000209
MB: 3213161
OIB: 07676693758
Predsednik Nadzornog odbora: Dubravko Artuković
Direktor: Ivan Artuković