Johann Franck - Gradska kavana 21. stoljeća

Ugodan, topli prostor koji objedinjuje ponudu kavane, bistroa i lounge bara - mjesto na kojem možete popiti najbolju kavu, kušati jela pripremljena od svježih namirnica s obližnjeg Dolca, a navečer se opustiti uz zabavni sadržaj.

Riječ je o Johannu Francku, nasljedniku otmjene „starogradske dame“ Gradske kavane, koji se novim konceptom i programskim sadržajem obraća široj urbanoj publici.  

Preuređeni prostor u bauhaus stilu zadržava stari izgled kavane u kombinaciji sa suvremenim arhitektonskim rješenjima, a kroz probrane elemente, svjedoči o bogatoj povijesti grada Zagreba te značaju i tradiciji zagrebačkih kavana.


Johann Franck zamišljen je kao mjesto na kojem će istinski ljubitelji kave prije svega uvijek moći popiti majstorski pripremljenu šalicu svog omiljenog napitka u širokom izboru aroma, mirisa i okusa.


Bogati i raznovrsni svijet kava bit će predstavljen kroz jedinstvenu ponudu probranih „single-origin specialty“ kava iz različitih zemalja uzgoja. Ujedno, Johann Franck bit će poseban i po tome što će gosti moći uživati u izboru mljevenih kava pripremljenih na način kako se kuhaju u domaćinstvu.

Kultura ispijanja, umjetnost pripreme te istinskog uživanja i osjetilnog doživljaja kave centralna je tema dnevne ponude i programa Johanna Francka oko kojeg će se ispreplesti mnoštvo događanja poput zanimljivih radionica o putu kave od zrna do šalice pod vodstvom Franckovih stručnjaka. Dani arabica kava spremljenih na različite načine, kokteli s kavom, Latte Art te zanimljivosti, priče i novosti iz svijeta kave, uz kavu, samo su neki od sadržaja Johanna Francka.

Ponuda je obogaćena i sadržajima koje je kavana nekada imala poput bistroa s izborom finih jela po pristupačnim cijenama, ali i slatkih delicija koje će fino ići uz kavu.

Novi koncept kavane temelji se na revitalizaciji uloge i statusa koji je ova kultna zagrebačka lokacija nekada uživala kao centar društvenog živoga grada. S tim ciljem, nova ponuda i program osmišljeni su u duhu modernoga vremena i suvremenoga načina zabave. Johann Franck nudi urbani zabavni i kulturni sadržaj koji će uključivati „live“ koncertne i DJ nastupe, plesnjake, izložbe, promocije knjiga, projekcije klasičnih filmova i tematske večeri. 

Johann Franck radit će cijeli dan, sedam dana u tjednu. 

O Johannu Francku

Johann Heinrich Franck (1792-1862) je njemački trgovac i poduzetnik koji je 1827. godine prvi u svijetu uspio preraditi cikoriju u kavovinu, po uzoru na francuske seljake koji su od cikorije spravljali topli napitak. Kava je tada bila jako skupa i nedostupna velikoj većini ljudi. Njegovi nasljednici proširili su proizvodnju i obiteljski brand na Belgiju, Italiju, Švicarsku, Ameriku, a 1892. godine osnovana je i podružnica Francka u Zagrebu, u Vodovodnoj ulici, gdje se i danas nalazi. Početkom 20. stoljeća Franck je poslovao u 11 država i zapošljavao više od 3000 radnika. Do 2. svjetskog rata kompanija se u Zagrebu bavila samo proizvodnjom cikorije, a proizvodnja Franck kave počela je 1960. godine.

Koristimo kolačiće (cookies) isključivo za praćenje posjeta na ovu internetsku stranicu. Kako biste koristili stranicu onako kako je predviđeno, molimo vas da prihvatite kolačiće.
Što su kolačići?