Društvena odgovornost

Svjesni smo uloge i odgovornosti koju za sobom povlači status jedne od vodećih hrvatskih prehrambenih kompanija. Stoga poslovanjem u skladu s principima održivosti i odgovornosti nastojimo osigurati ne samo dugoročnu stabilnost našega poslovanja, već i dobrobit za cjelokupnu društvenu zajednicu.

Franck je ponosan partner organizacija:

Ulaganje u održivost za nas znači dugoročnu usmjerenost na smanjenje negativnih utjecaja na okoliš i očuvanje prirodnih resursa, osiguranje pozitivnoga ekonomskog utjecaja te unapređenje kvalitete života u sredini u kojoj poslujemo. Nastojimo pokrenuti pozitivne promjene u društvu i biti pouzdan partner svojim zaposlenicima, dobavljačima, poslovnim partnerima i cjelokupnoj zajednici.

Primjer je takvoga pristupa naša briga o kvaliteti sirovina i održivosti cjelokupnoga lanca nabave i proizvodnje. Tako primjerice krumpir provjerene kvalitete za proizvodnju čipsa kupujemo od domaćih proizvođača, naših dugogodišnjih kooperanata koji obrađuju više od 260 hektara zemlje na području Hercegovca u blizini Garešnice. Dugogodišnjom suradnjom s domaćim kooperantima osiguravamo vrhunsku kvalitetu sirovine i ujedno podržavamo domaću poljoprivrednu proizvodnju.

Uzimajući u obzir činjenicu da značajne količine sirovina moramo nabavljati i izvan granica Hrvatske, aktivno pomažemo pri  realizaciji održivih projekata na međunarodnoj razini. Naime, početkom 2014. godine, kao punopravni član, pridružili smo se društvu International Coffee Partners (ICP), inicijativi koju je 2001. godine osnovalo pet vodećih europskih proizvođača i trgovaca kavom.

Fokus projekata ICP-a u zemljama izvoznicama kave jest malim uzgajivačima prenijeti znanje i osigurati potrebne alate za primjenu načela održivosti u uzgoju, proizvodnji i preradi kave uz očuvanje bioraznolikosti i prirodnih resursa. Izravno pridonosimo provedbi razvojnih projekata ICP-a koji surađuje s međunarodnim nevladinim organizacijama, razvojnim agencijama i lokalnim vlastima u zemljama u kojima se projekti provode. Inicijativa je do sada preko različitih projekata u 11 zemalja Centralne i Južne Amerike, Azije i Afrike obuhvatila oko 27 000 malih uzgajivača kave. Krajnji je cilj postizanje veće neovisnosti i pravednije zarade malih uzgajivača te veći prinosi kvalitetnije kave.

Osim toga, Franck sudjeluje i u vrijednom ekološkome projektu Coffee & Climate s ciljem pružanja podrške i osposobljavanja malih uzgajivača kave kako bi što učinkovitije mogli odgovoriti na izazove i posljedice klimatskih promjena koje značajno ugrožavaju usjeve kave.

Koristimo kolačiće (cookies) isključivo za praćenje posjeta na ovu internetsku stranicu. Kako biste koristili stranicu onako kako je predviđeno, molimo vas da prihvatite kolačiće.
Što su kolačići?